chat_bubble

Så fick Anders svärmor sitt nya Attefalls hus

Anders är inte bara granne med vår chef, Rimantas, utan han är också en driftig person. I början av 2018 knallade han över gatan, och bad oss på Norrsidan om hjälp med att bygga ett Attefalls hus samt göra en större omläggning av stenen på garageuppfarten.

Jag ville ha Rimantas. Han är ordentligt och pålitlig och det är viktigt för mig. Jag tog in lite andra offerter, men det var inte seriöst.På ämnet driftig är det Anders, med lite hjälp av en arkitekt och en konstruktör, som har designat hela huset.

Jag har ingen erfarenhet sen tidigare, utan man får läsa på lite. Jag har en kompis som är arkitekt och han hjälpte mig med ritningarna när jag skulle lämna in till kommunen för bygglov. Sen fick jag rekommendation på en konstruktör som kunde göra alla beräkningar på konstruktionen, och som kunde hjälpa mig presentera allt på deras (läs kommunens) språk. Sen har jag gjort planlösningen.

Se projektet


Anders hade en vision om att huset skulle kännetecknas av compact living.

Tanken var att alla funktioner skulle finnas i huset för en person. Oavsett om man är fullt frisk eller funktionshindrad. Så hela undervåningen är handikappanpassad och utrustad med alla funktioner. Det finns badrum, dusch, kök, vardagsrum och möjlighet att sova om man vill det. Köket är fullt utrustat med diskmaskin, spis, ugn och micro. Sen har du tvättmaskin och torktumlare i badrummet. Man ska klara sig själv helt enkelt.

Anders beskriver sig, skämtsamt, som en besvärlig kund men med tanke på det fysiska avståndet hade vi ett gott samarbete under projektet.

Det var bra att jobba med Norrsidan. Det klart att det uppstod en del missförstånd, men det redde upp sig…de är väldigt duktiga byggjobbare. De kan det mesta. De kan mura, putsa, måla. Det märktes att de var mångsysslare. Det var inge gnäll heller. Blev nåt fel gjordes det om utan gnäll.

Huset byggdes som boende för svärmor, och Anders beskriver henne som hellycklig över resultatet.

Vi är glada och stolta över att vi fick hjälpa Anders med byggnationen av detta hus, och vi hoppas att svärmor och familjen får många njutsamma dagar i huset.